Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το Μοναστηράκι και οι θησαυροί του…

Χτες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο σεργιανίζοντας στο Μοναστηράκι... Ξεκίνησα το πρωι και με πήρε το μεσημέρι... Χάζεψα, ρώτησα, ερωτεύτηκα μια παλιά φωτογραφική μηχανή πλανόδιου με πλάκες (πολύ ακριβή για μένα, αλλά την θέλω), γύρισα στο σπίτι με μικρούς θησαυρούς!

Πόση ιστορία, πόσοι άνθρωποι, πόση αγάπη έχουν δει αυτά τα αντικείμενα, τα βιβλία και όλα αυτά τα παλιά πράγματα... Σε ποιο σπίτι ήταν και ποιοι τα χρησιμοποιούσαν; Πώς και γιατί κατέληξαν σε πάγκους και σε κουβέρτες στο πεζοδρόμιο;

Μερικές φωτογραφίες για να σας ταξιδέψω κι εσάς, που δεν μπορείτε να βρεθείτε εκεί, γιατί είστε μακρυά... ...

DSC00564

DSC00567

DSC00568

DSC00565

Και αυτά ήταν οι θησαυροί που έφερα πίσω στο σπίτι... Υπέροχα vintage κουμπιά μόνο με 5 ευρώ... Τα πήρα από έναν γλυκύτατο παππού. Έσκυψα να πιάσω μια καρτελίτσα και πριν προλάβω να ρωτήσω, μου λέει "Πάρτα όλα κορίτσι μου με 5 ευρώ, όσα έχει μέσα η κούτα...". Όπως καταλαβαίνετε, τα χάζευα και τα μάζευα με μεγάλη χαρά!

DSC00575

Πετσετάκια πλεγμένα από κάποιες γιαγιάδες... τι κρίμα να καταλήγουν έτσι άδοξα... Αυτά που μου έχει πλέξει η γιαγιά μου τα φυλάω ως θησαυρό... Κάποιες μαμάδες τα μάζευαν για προίκα, αλλά τα παιδιά είχαν άλλη άποψη... ... κι έτσι κατέληξαν στο δικό μου σπίτι για να τα χρησιμοποιήσω σε κατασκευές και να τους δώσω μια άλλη χρήση... Κι αυτά μόνο 15 ευρώ!

DSC00577

Και υπέροχες παρτιτούρες που λυπάμαι να χαλάσω, γι' αυτό πήρα και κάποια βιβλία που προφανώς αφού κάποιος τα μελέτησε τα άφησε για να τα βρω εγώ... Πόση ιστορία και τι ιστορία.... πλάθω διάφορα στο μυαλό μου!

DSC00579

DSC00578

Καλή Κυριακή και Καλή μας εβδομάδα!

27 σχόλια:

  1. τι ομορφη βολτιτσα....πως ζηλευω να ξερες...καθε φορα που κατεβαινω Αθηνα κανω ακριβως το ιδιο....και οι θησαυροι σου διαλεγμενοι ενας ενας...ευχομαι να αξιοποιηθουν οπως ακριβως τους αρμοζει...φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω Κατερινάκι μου....Τι θησαυρούς μάζεψες!!!!!
    Δεν έχω πάει ποτέ στο μοναστηράκι και θέλω τόσο πολύ...Να κάνεις έναν πίνακα με αυτά τα χαρτιά!!!Καλημέρα και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι, Κατερίνα, μικροί θησαυροί!Κι εμένα μου εχει λείψει μια βόλτα στο Μοναστηράκι!ΠΠήγαινα πολύ συχνά, όταν ήμουν μικρή.Όταν ξαναέρθω Αθήνα, θα πάω σίγουρα!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωπω θησαυροι οντως!!!! πηρες ωραια πραγματα κ οικονομκα!!! παντα μ εφερναν μια θλιψη γιατι κ εγω σκεφτομουν οσα λες κ εσυ! τελοσπαντων καλες δημιουργιες!!!!!!!!!!κριμα που δεν μπορω να ανεβαινω αθηνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Κατερίνα και Καλή Κυριακή!! Πολύ όμορφα τα πραγματακια σου!! Ευχαριστουμε για τις φωτο!! Δεν έχω πάει ποτέ στο μοναστηράκι αλλά τωρα ταξιδεψα κι εγω (νοητικά) μαζι σου!! φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερινιω μου ποσο ζηλευω..ειναι κοματια ενα κι ενα..λατρεμενα ολα..ομορφη Κυριακη..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΟΙΟΙ 'Η ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ 'Η Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΕΡΙΑ Θ'ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο το Μοναστηράκι πάντα μπορείς να βρείς εκεί κάτι ωραίο!Μεγειά και τα καινούρια σου αποκτήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγικό μέρος,είναι σαν να ανοίγεις ένα παραμύθι, να μπαίνεις μέσα και να ανακαλύπτεις όλου του κόσμου τους θησαυρούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπέροχες εικόνες και ειδικά τα καλούδια σου! τυχερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είναι απο τις αγαπημένες μου βόλτες το Μοναστηράκι!!5 ευρώ για όλα αυτά τα απίθανα vintage κουμπιά ?? μπράβο!!!θησαυροί...για να καταλάβω..15 ευρώ για ΟΛΑ τα χειροποίητα πλεκτά που πήρες;;;;;;;;;;;;πωπω!!!!!!!!!!ξετρελάθηκα τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζηλεύω ζηλεύω...σκάω από τη ζήλια μου!!! Είναι αδικία...όλες οι πόλεις πρέπει να έχουν ένα Μοναστηράκι! Έχεις τρομερό γούστο όμως, έτσι;;;
    Φιλάκια Κατερινάκι μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφα πραγματάκια μάζεψες και μαζέψαμε κι εμείς μαζί σου! Ευχαριστώ Κατερινάκι και πιο πολύ για τη σκέψη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έκανες πολύ ωραίες αγορές!!! Τα αγόρασες όλα πολύ φτηνά! Επειδή λατρεύω το βελονάκι θέλω να σου πω ότι έχουν αρκετό κόπο για να γίνουν γι'αυτό να τα σεβαστείς και να τα δουλέψεις ανάλογα με τη δουλειά που έχουν!!! Με γειά σου και καλές κατασκεύες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με γειές και με το καλό να τα χρησιμοποιήσεις! Πολλά φιλιά για την τόσο αγαπησιάρικη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΩΠΩ ΒΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΤΟΣΑ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΩ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ ΖΗΛΕΨΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με γεια τα καλούδια!!!!καλοχρησιμοποίητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταπληκτικοί θησαυροί!!! Πρέπει να πάω Μοναστηράκι asap!!!! Ευχαριστώ πολύ και για τα καλούδια χτες, θα σου τα δείξω μόλις τα φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι όμορφα που είναι όλα αυτά τα πραγματάκια φιλενάδα! Μεγιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όπως έγραψα και στο fb ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!! Την άλλη φορά που θα κατέβω Αθήνα θα πάμε μοναστηράκι Κατερινιώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΥΤΗ!!!!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ΜΠΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πως ζηλεύω δεν λέγεται....
    Τυχερή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πραγματικά είναι τέλεια αυτά που πήρες, ειδικά τα πετσετάκια τα ζήλεψα γιατί εχω και εγώ απο την μαμά μου και τα φυλάω με μεγάλη χάρα.
    Καλές δημιουργίες και καλή έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Κατερινούλα! Πολύ όμορφη η βόλτα στο Μοναστηράκι και μακάρι να μπορούσα να την κάνω κάποια στιγμή χωρίς τα παιδιά – ξέρεις να χαθώ μέσα σε όλα αυτά τα πραγματάκια και τους μικρούς θησαυρούς! Μεγεια τα καλούδια που διάλεξες και καλές δημιουργίες!!! Φιλάκια και καλό βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αμάν νομίζω πως αν πάω εκεί, δεθα φύγω ποτέ! Πως ζηλεύωωωωω! Μεγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. φιλενάδα, οταν ερθω με το καλό... θα παμε βολτα εκει...μου έχει λειψει πολύ...να περπατάς στα στενά, χαζεύοντας χρώματα και πράγματα!!!!
    φιλιά πολλά!!!! να χαρεις τους θησαυρούς σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ζήλεψα την βόλτα σου...ζήλεψα τα καλούδια σου μα πιο πολύ ζήλεψα τις παρτιτούρες σου!!!! Μπορεί να τα πήρες οικονομικά αλλά αν οι δημιουργοί και πρώην κάτοχοι τους έβλεπαν τι φτιάχνεις σίγουρα θα χαιρόντουσαν με την κατάληξη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή